De Habonim cryogene kogelkraan toegelicht

Alle Habonim cryogene kogelkranen garanderen standaard een hoog integriteitsniveau middels het gepatenteerde HermetiX™ stem seal en het vernieuwde Total HermetiX™ afdichtingsysteem van dubbele bonnet seals en dubbele body sealing.

Fire safe én ISO 15848-1 gecertificeerd

In tegenstelling tot veel andere fabricaten gebruikt de Habonim cryogene kogelkraan geen grafiet stem seal om de fire safe functie te garanderen. Hierdoor is deze kogelkraan volledig gecertificeerd voor 500.000 onderhoudsvrije cycli volgens de ISO 15848-1 én API641 voor fugitive emissions. Dit hoge aantal schakelingen zonder de noodzaak tot onderhoud is een unicum voor fire-safe kogelkranen.

Geen lekkage van de stem- en body sealing

Het Habonim afdichtingssysteem bestaande uit dubbele body sealing en dubbele bonnet sealing garanderen absolute dichtheid op de lange termijn. Lekkages via de stem en de body seals worden met dit systeem voorkomen. Hierdoor levert onze Habonim cryogene kogelkranen leveren dé betrouwbaarheid en integriteit die van levensbelang is voor cryogene toepassingen.

Minimale thermale expansie

Bij de ontwikkeling van de Habonim cryogene kogelkranen is er veel focus gelegd op thermale expansie. Een groot gevaar voor componenten in cryogene toepassingen wordt gevormd door de gevolgen van schakelingen van ambiante temperatuur naar bedrijfstemperatuur (tot -296°C). Als gevolg van deze wisselingen zetten stalen delen uit of krimpen ze. Het uitzetten van stalen delen als body bolts kan grote nadelige gevolgen hebben voor de afdichting van afsluiters.

De conventionele methode voor het gebruik van body bolts is het gebruik van lange bouten die door het huis lopen. Indien deze bouten uitzetten komen er ongewenste krachten op het huis en de afdichtingen, waardoor lekkage bij de body seals kan ontstaan. Habonim onderkent dit risico en voorkomt lekkage door het toepassen van twee kortere body bolts per connectie in plaats van één lange. Het gevolg hiervan is een halvering van de thermale expansie, waardoor lekkages worden voorkomen. Een simpel voorbeeld van een kleine aanpassing met grote gevolgen in de praktijk.

Één compact en geautomatiseerd pakket

Geautomatiseerde Habonim kogelkranen worden standaard voorzien van de HabonimCompact™ pneumatische actuator. Deze actuator heeft een uniek gepatenteerd rack & pinion ontwerp dat bestaat uit 4 pistons die torque creëren om één centrale piston. Dit ontwerp zorgt voor een verdubbeling van de torque in vergelijking met een conventionele rack & pinion actuator, terwijl het de krachten beter balanceert. Tevens zorgt het Habonimdesign voor een snelle reactietijd, een compactere inbouw en minder luchtcomsumptie. Al met al levert  de Habonim Compact™ tweemaal de outpout als een conventionele actuator met dezelfde dimensie, óf is de actuator tweemaal zo klein als een conventionele rack & pinion actuator met dezelfde output.