Ontwikkeling van leidingondersteuningen tegen corrosie

De uitdaging

Een betrouwbare klant uit de olie- en gasindustrie heeft met Hanwel contact opgenomen vanwege een probleem. In de afgelopen 60 jaar hebben verschillende factoren gezorgd voor veel corrosie op leidingsystemen en in de onderliggende structuren. De ontstane corrosie zou op termijn zodanig groot worden dat dit de continuïteit van productie zou bedreigen. Een duurzame oplossing was nodig.

Foto-case-Hanwel-NL-klemmenset-anti-corosie

Hoe heeft Hanwel geholpen?

Een pijpleiding wordt meestal op z’n plek gehouden door pijpschoenen en met een aantal pijpbeugels vastgezet. Dit was in de installatie van onze klant ook het geval. Doordat de pijpschoenen onder de isolatie zitten is de staat van deze delen vaak niet goed zichtbaar. Corrosie ontstaat eenvoudig indien vocht zich ophoopt tussen de beugels en het leidingwerk.

Om deze vormen van corrosie te voorkomen heeft Hanwel een nieuwe vorm van ondersteunen ontwikkeld. Deze oplossing is volledig getest en in samenspraak met de klant doorontwikkeld tot een volwaardig assortiment van ondersteuningssystemen op maat waarbij corrosie vrijwel geen kans heeft om in de komende decennia voor te komen. De Hanwel-klemmensets kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden zonder dat men dient te lassen, boren, of gebruik dient te maken van (dure) hijskraanoplossingen. Met een steeksleutel, ringsleutel en één momentsleutel om het juiste aanhaalmoment te waarborgen, is alles in een handomdraai gemonteerd.

Het resultaat

Het resultaat is een eenvoudig systeem dat aan alle geldende eisen voldoet en eenvoudig te monteren is. Pijpleidingen liggen vrij van de onderliggende constructie waardoor er een vocht ophoopt tussen de beugels en de leiding. Corrosie krijgt geen kans meer en de duurzaamheid van de installatie is gewaarborgd.

Service van Hanwel

Onze service omvatte het analyseren van het probleem van de klant en de ontwikkeling van een oplossing op maat. Op verzoek van de klant zijn testen uitgevoerd en resultaten overhandigd. In samenspraak met de klant is de oplossing aangepast naar specifieke wensen. Het resultaat: de gewenste oplossing voor de klant!

Advies nodig over wat er in uw situatie van toepassing is? Neem contact met ons op.