PTFE-compensatoren

De uitdaging

De maintenance afdeling van een Nederlandse afvalverwerker heeft al jarenlang problemen in het wassersysteem van de rookgassen. Er worden hier rubbercompensatoren toegepast die onder invloed van het medium onderhevig zijn aan slijtage.  Als gevolg hiervan moeten de compensatoren elk jaar vervangen worden. Deze vervangingen zijn zeer ongewenst, ongepland en kostbaar.

Op verzoek van de klant heeft Hanwel een oplossing bedacht met een langere stand tijd waardoor kostbare vervangings-werkzaamheden minder vaak uitgevoerd dienen te worden.

PFTE1

Hoe heeft Hanwel geholpen?

Na het bekijken en analyseren van het probleem is er geconcludeerd dat het medium PTFE-compensatoren vereist in plaats van rubbercompensatoren. Hanwel heeft op site de huidige compensatoren opgemeten en een technisch voorstel uitgewerkt waarbij de vervangingen 1 op 1 uitwisselbaar zijn. Hierdoor hoeft de huidige installatie niet aangepast te worden.

Als eerste stap zijn er als test drie stuks PTFE-compensatoren geplaatst. Na twee jaar probleemloos in gebruik te zijn geweest, zijn er op verzoek van de klant twee compensatoren onderzocht op o.a. sterkte en dikte van het materiaal. De resultaten zijn vastgelegd in een rapport en op basis van de succesvolle uitkomsten heeft de klant besloten om tijdens de volgende stop de gehele wasser uit te voeren met PTFE-compensatoren.

Zowel tijdens en na de stop heeft Hanwel supervisie geboden tijdens de montage en ingebruikname van de compensatoren om te bekijken of alles binnen de specificaties is ingebouwd. De installatie is vervolgens probleemloos in bedrijf genomen.

Verder is er een voorstel geschreven voor het preventieve onderhoud om ervoor te zorgen dat de klant de komende jaren probleemloos verder kan draaien.

Het resultaat

Met de vervanging van de huidige compensatoren is het slijtageprobleem bij de klant opgelost. Dit voorkomt nieuwe ongeplande en ongewenste vervangingswerkzaamheden.

Doordat Hanwel in elke fase aanwezig was om te assisteren is de klant zoveel mogelijk ontlast. Tijdens het volledige proces van het opmeten en analyseren van het probleem tot de daadwerkelijke montage in het systeem waren onze contactpersonen bereikbaar en aanwezig zodat de klant zich heeft kunnen focussen op datgene dat cruciaal is: produceren.

PFTE2

Advies nodig over wat er in uw situatie van toepassing is? Neem contact met ons op.