Stand-alone sperluchtsysteem voor rookgassen

De uitdaging

Een vooraanstaande producent van turbines benaderde Hanwel B.V. met een complexe vraag. Een rookgas afsluiter moet volledige (100%) gasdichtheid realiseren in een groot leidingsysteem (1381x621mm) dat draait op 550⁰C. Met deze hoge temperaturen is het niet eenvoudig om 100% dichtheid te garanderen doordat er geen zachte afdichtingsmaterialen gebruikt kunnen worden. Indien de afsluiter geen volledige dichtheid garandeert dan zullen er levensgevaarlijke situaties ontstaan verderop in het systeem.

Rookgasklep met sperluchtsysteem

Hoe heeft Hanwel geholpen?

Voor deze omstandigheden ontwikkelen wij rookgaskleppen met een sperluchtsysteem die middels een gordijn van sperlucht volledige dichtheid garanderen. Op basis van de wensen van de klant is een compleet systeem ontworpen inclusief rookgasafsluiter, sperluchtafsluiter, mechanische link, pneumatische aandrijving, ventilator en verbindende leidingdelen.

De ventilator is middels een bracket op maat direct aan de rookgasafsluiter bevestigd zodat het één compleet systeem is. Het klepblad is dubbel uitgevoerd waarbij er een kamer voor sperlucht is ingericht. Doordat de druk van het sperluchtgordijn hoger is dan de in-line druk kan er geen lekkage ontstaan.

Het resultaat

Voordat we overgaan op productie krijgt de klant altijd een GAD en 3D file ter akkoord. Gedurende deze fase zijn er nog een flink aantal details afgestemd en aangepast, waardoor er is overgegaan tot productie. Het resultaat is een plug & play systeem dat in staat is om rookgassen op 550⁰C volledig gasdicht af te sluiten. Hierbij is voldaan aan alle veeleisende vragen van de klant, waaronder een specifiek materiaal voor interne isolatie, IP66 classificering voor alle instrumentatie, coating systeem conform klantenspecificatie en verpakking & markering conform projecteisen.

Onze rookgaskleppen met sperluchtsysteem worden te allen tijde op maat vervaardigd, waardoor we nagenoeg altijd in staat zijn om een passende oplossing te bieden voor de wensen van onze klanten.

Advies nodig over wat er in uw situatie van toepassing is? Neem contact met ons op.