Van tekentafel naar oplossing: schuifafsluiter met speciaal afdichtingsysteem

foto's lekkage

Het probleem

Een goede klant uit de chemische industrie had last van ernstige lekkage van het medium via de stopbuspakking van bestaande schuifafsluiters.

Vanwege de gevaarlijke aard van het medium is deze lekkage onwenselijk en zelfs gevaarlijk. Bestaande schuifafsluiter ontwerpen konden dit probleem niet voorkomen.

Om gevaarlijke situaties te voorkomen moest er een oplossing bedacht worden die ofwel de lekkage voorkomt, ofwel de nagtieve gevolgen van de lekkage opvangt.

Het schetsen van de oplossing

Op basis van het werk principe van double block en bleed (DBB) afsluiters zijn we begonnen met het schetsen van de oplossing.

Een schuifafsluiter uitgevoerd met:

  • een dubbele stopbuspakking
  • twee kijkglazen om lekkage op te sporen en bij te houden
  • een drainage aansluiting om lekkage veilig af te voeren
  • alles ingesloten in één afgesloten compartiment
Schets Teijin
foto design

Het ontwerp

Na het schetsen van de oplossing is het engineeringsteam aan de slag gegaan met het ontwerp.

 

Op basis van bestaande principes en door het combineren van conventionele oplossingen is het ontwerp gemaakt, verbeterd en vastgesteld.

 

Het resultaat is een meskant afsluiter met een afgesloten compartiment en een dubbel pakkingsysteem.

 

Het doel van de afsluiter is niet om lekkage van het medium door de pakking te voorkomen, maar om deze lekkage veilig af te voeren zodra deze voorkomt.

De oplossing

Deze oplossing stelt onze klant in staat om de lekkage te controleren en binnen de perken te houden. De lekkage wordt periodiek in de gaten gehouden waarna er besloten wordt om het compartiment in zijn geheel te vervangen. Zodoende is de klant in staat om preventief onderhoud uit te voeren.

Foto eindresultaat

Advies nodig over wat er in uw situatie van toepassing is? Neem contact met ons op.