Verbetering weefselcompensatoren recigas systeem

De uitdaging

De maintenance afdeling van een Nederlandse afvalverwerker heeft al jarenlang problemen in het recigassysteem. Bij afkoeling van de rookgassen treedt er condensatie op waarbij de vrijgekomen zure vloeistoffen zorgen voor beschadiging van zowel staalwerk als van kritieke appendages als afsluiters en compensatoren.  Als gevolg hiervan moeten compensatoren elke 1 – 1,5 jaar vervangen worden. Deze vervangingen zijn zeer ongewenst en kostbaar.

Op verzoek van de klant heeft Hanwel een oplossing bedacht met een langere stand tijd waardoor kostbare vervangings-werkzaamheden minder vaak uitgevoerd dienen te worden.

Foto-case-Hanwel-NL-Recigas

Hoe heeft Hanwel geholpen?

Tijdens een bezoek aan de locatie kwam het probleem voor het eerst naar voren. Na het bekijken en analyseren van het probleem zijn er twee mogelijke oplossingen voorgesteld en besproken. Aansluitend zijn beide oplossingen geheel technisch uitgewerkt en zijn er een offerte en tekeningen gemaakt om de klant de mogelijkheid te bieden om de beste oplossing te selecteren. De klant heeft vervolgens besloten om naast de compensatoren ook de stalen steunflenzen, laseinden en binnenpijpen te vervangen.

Tijdens de eerstvolgende onderhoudsstop zouden de nieuwe staaldelen gelast- en de compensatoren gemonteerd worden. Hanwel is gevraagd om ter plekke assistentie te bieden om een probleemloze ingebruikname te garanderen.

Het resultaat

Tijdens de stop heeft Hanwel supervisie geboden tijdens de montage en ingebruikname on site.  Gedurende de werkzaamheden kwam de klant er op donderdagmiddag achter dat een aantal andere weefselcompensatoren nog voor het weekend vervangen moesten worden. Door de aanwezigheid van Hanwel op site kon er snel gemeten en geschakeld worden. Met hulp van onze partner Bording Bellows werden de compensatoren vrijdagochtend om 7.30 uur al geleverd en kon de plant tijdig weer in bedrijf.

Service van Hanwel

De Hanwel service omvatte het analyseren van het probleem van de klant en het aanbieden van twee verschillende oplossingen om het probleem op te lossen. Na levering heeft Hanwel supervisie geboden tijdens montage en ingebruikname om een soepele overgang te garanderen. Toen bleek dat er componenten met spoed benodigd waren hebben we snel geschakeld waardoor er binnen 16 uur een passende oplossing geleverd is. Het resultaat: een probleemloze opstart!

Advies nodig over wat er in uw situatie van toepassing is? Neem contact met ons op.