Voorraadmanagement tijdens lopende stop 

De uitdaging

Een grote klant uit de petrochemische industrie werkte aan de voorbereiding van een langlopend project om contactcorrosie op leidingsystemen en in de onderliggende structuren tegen te gaan. Dat er voor dit langdurige project een groot aantal leidingsupports nodig zouden zijn was duidelijk. Het was echter onbekend op welk moment er welke vraag zou gaan ontstaan. Voor de continuïteit van het project en de bijbehorende planning was het essentieel dat er een doorlopende stroom van producten beschikbaar zou zijn. Het droogvallen van de productenstroom zou leiden tot stilstand van het project.

Hanwel containers met pipe supports
Hanwel containers met pipe supports on-site

Hoe heeft Hanwel geholpen?

De uitdaging in dezen was tweevoudig: enerzijds moest er een continue stroom van producten mogelijk gemaakt worden. Anderzijds moesten we in staat zijn om flexibel te zijn en om de stroom ofwel te knijpen ofwel significant te vergroten indien de korte termijn planning dit zou vereisen.  Om aan deze vraag te voldoen heeft Hanwel een volledig autonoom en nuts-vrij magazijn ontwikkeld en deze op locatie bezorgd.
Het magazijn bestaat uit vier containers en is volledig zelfvoorzienend op het gebied van  licht, elektriciteit en inrichting. De inrichting is bepaald in samenspraak met de klant.

Om de uitgaande producten bij te kunnen houden is er een digitaal afboeksysteem ingebouwd, waarmee de producten gescand worden zodra ze de container verlaten. Deze scan wordt periodiek door Hanwel uitgelezen om zo het gebruik bij te houden en de voorraad aan te vullen wanneer de vooraf besproken ondergrens benaderd word.

Het resultaat

Met het magazijn op locatie heeft de klant te allen tijde beschikking over de benodigde componenten. De voorraad wordt gecontroleerd en op peil gehouden door Hanwel B.V., waardoor de klant volledig ontzorgd wordt. Het resultaat is volledige continuïteit van het project en geen stilstand doordat componenten niet meer voorradig zijn. De klant heeft zich hierdoor volledig kunnen richten op haar kerntaak: het succesvol uitvoeren van de geplande werkzaamheden.

Voorraad pipe supports on-site

Advies nodig over wat er in uw situatie van toepassing is? Neem contact met ons op.