Kogelafsluiters voor farmaceutische toepassingen

SANITAIRE-KOGELKRANEN

Afsluiters voor farmaceutische toepassingen

Voor toepassingen op het gebied van menging, clean steam en het transport van kostbare Active Pharmaceutical Ingredients (API's) hebben wij verschillende afsluiters die ervoor zorgen dat er geen contaminatie plaats kan vinden. Binnen deze processen zijn enkele aspecten cruciaal, zoals het vermijden van dode ruimtes, oppervlakte behandeling en het gebruik van contaminatie-vermijdende materialen. Hiernaast hebben wij PTFE compensatoren en PTFE beklede leidingcomponenten die er voor zorgen dat de toevoer van chemicaliën veilig plaatsvindt zonder risico op corrosie.

Het mengen van API's

Onze bodemkranen worden gebruikt in onder andere tanks, filtersdrogers en reactoren waarin de API’s wordt gemengd. Deze bodemafsluiters kunnen direct in- en aan de tank, droger of reactor gemonteerd worden door middel van flensverbindingen op maat. Om rouging en aantasting van materialen te voorkomen worden uitsluitend low carbon alloys (316L) of exotische materialen als Hastelloy C22 gebruikt. Hiernaast zijn deze bodemkranen volledige cleanable tussen productiebatches door en minimaliseren ze dode ruimtes.

het mengen van API
48G

Het transporteren van API's en clean steam

Onze Habonim sanitaire kogelkranen worden gebruikt in clean steam processen en voor het vervoeren van API’s. In deze toepassingen is een high purity, of sanitair design (ASME BPE) vereist met een tube bore doorlaat. Ook dienen deze kogelkranen in sommige gevallen Fire Safe (API 607) en ATEX gecertificeerd zijn gecombineerd met de vraag naar food grade approvals (USP VI / FDA / EN 1935). De Habonim sanitaire kogelkranen voorzien in deze complexe vraag.

Wij leveren een brede range aan sanitaire kogelkranen voor verschillende procescondities. Neem contact op met onze specialisten voor advies op maat.

Het vervoer van chemicaliën

Veel farmaceutische productieprocessen vereisen de toevoer van diverse chemicaliën die op een vellige manier opgeslagen en getransporteerd dienen te worden. Onze PTFE compensatoren, PTFE beklede afsluiters en PTFE beklede leidingdelen garanderen deze veiligheid door corrosie van staaldelen te voorkomen.  Wij leveren componenten op maat om altijd een passende oplossing te kunnen garanderen.

HV-1-Vakuumcompensator

Afsluiters voor farmaceutische toepassingen op maat

Binnen farmaceutische processen wordt er vaak vertrouwd op traditionele, bewezen oplossingen om de zekerheid en integriteit van processen te bewaken. In sommige gevallen leidt dit tot de handhaving van oude, gedateerde afsluiter ontwerpen. Wanneer de unieke producent van zo’n gedateerd ontwerp ophoudt te bestaan of besluit om het design uit te faseren dan kan dit leiden tot een verlies van beschikbaarheid en grote risico’s voor de continuteit van het proces. Hanwel levert één op één vervangingen van speciale afsluiter designs die niet meer of beperkt leverbaar zijn. We doen dit middels een proces van reverse-engineering waarin we in samenwerking met de klant een passende vervanging van het huidige design ontwikkelen en leveren. Hierdoor wordt de continuïteit van productie processen ten allen tijde gewaarborgd.

Afsluiter met tekening

Looking for an adequate solution for your project