Kritieke equipment voor de scheepvaart

Kritiekte equipment voor scheeptvaart

Kritieke equipment voor de scheepvaart

De scheepvaart is een industrie op zich. Een calamiteit op zee moet ten allen tijde voorkomen worden waardoor er specifieke en zware eisen worden gesteld aan equipment. Wanneer onderdelen vervangen moeten worden dan moeten deze componenten op korte termijn beschikbaar zijn om stilstand van het schip en vertragingen op de planning te voorkomen.

Hanwel levert diverse componenten die voldoen aan deze zware eisen. Wij zorgen ervoor dat we de juiste onderdelen op voorraad hebben zodat uw schip snel weer haar weg kan vervolgen.

Compensatoren voor de scheepvaart

Leidingwerk in schepen heeft veel te kampen met trillingen. De motoren van een schip zijn altijd flexibel ontkoppeld. Doordat de gevolgen van een calamiteit op zee groter dan zijn gemiddeld worden er specifieke eisen gesteld aan equipment in machinekamers. Compensatoren moeten bijvoorbeeld flame proof zijn en voldoen aan de eisen van het classificatiebureau. Onze Stenflex compensatoren type AS zijn flameproof en zijn geschikt tot een operationele temperatuur van 130⁰C.
De Stenflex rubbercompensatoren type AS beschikken over diverse type keuren en worden toegepast in de koelwater, olieretourleidingen en in ballastwatersystemen.

Om schepen snel te kunnen voorzien heeft Hanwel B.V. een grote voorraad van AS-1 compensatoren. Naast rubber compensatoren leveren wij ook RVS compensatoren voor de rookgaskanalen en toepassing in LNG schepen.

Stenflex AS-1
Afsluiters voor scheepvaart

Afsluiters voor de scheepvaart

Ook aan afsluiters worden binnen de scheepvaart en offshore specifieke eisen gesteld. Deze componenten moeten voorzien zijn van een type approval die is afgegeven door één van de bekende NOBO’s zoals Bureau Veritas, DNV-GL , Lloyds, ABS, RINA, of Korean Register.

Hanwel B.V. levert een brede range van afsluiters die voorzien zijn van deze type approvals. Voorbeeld hiervan zijn double block and bleed (DBB) kleppen, fire brake valves (FBV), kogelkranen voor hoge druk, valve manifolds, vlinderkleppen en terugslag-kleppen. Hiernaast leveren we specifieke cryogene afsluiters voor LNG schepen en LNG bunkering.

Onze afsluiters zijn niet alleen beschikbaar in staal met een marine coating en RVS maar ook in hoogwaardige alloys zoals Duplex en Monel. Hiernaast leveren we afsluiters uit brons.

Naast handmatig bediende afsluiters die bediend worden met een hendel of wormwielkast leveren we geautomatiseerde afsluiters. Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen we geautomatiseerde systemen leveren met ATEX en SIL classificering. We kunnen hierbij zowel pneumatische-, electrische- en hydraulische systemen leveren.

Bekijk onze afsluiter pagina's voor de mogelijkheden of neem contact op met onze specialisten.

Sperluchtsystemen voor marine gas scrubbers

Door de toenemende impact van milieuvoorschriften en verdragen zoals MARPOL stijgt de vraag naar dual-fuel engines jaar na jaar. Een dual-fuel scheepsmotor is in staat om te schakelen tussen een vloeibaar brandstof op zee en een gasvormig brandstof bij benadering van de haven. Om dit mogelijk te maken zijn er afsluit technieken benodigd die een volledige, 100% afdichting van het systeem waarborgen. Dit kan middels DBB kleppen zoals hierboven beschreven, maar bij grotere leidingen zijn er andere oplossingen benodigd.

Hanwel B.V. levert rookgaskleppen met een sperluchtsysteem die specifiek ontwikkeld zijn voor de scheepvaart. Het systeem bestaat uit een rookgasklep, een sperluchtsysteem en bijbehorende piping & equipment dat als één systeem geleverd en geïnstalleerd wordt. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Sperluchtsystemen voor scheepvaart
Fluid ejector scheepvaart

Venturi fluid jets / ejectoren

Om een schip varende te houden zijn er talloze draaiende delen benodigd: motoren, pompen, koelsystemen, brandstofsystemen, etc. Ongeacht de mate en kwaliteit van onderhoudsrondes is slijtage niet te voorkomen en zullen onderdelen als afdichtingen en lagers periodiek vervangen moeten worden. Een manier om noodzakelijke vervangingen te voorkomen is om de hoeveelheid rotating equipment te minimaliseren. Het toepassen van venturi fluid jets is een voorbeeld hiervan. Een venturi, of ejector, is een ‘’pomp zonder bewegende delen’’ die een bepaalde vloeistof of gas in gang zet door een andere vloeistof of gas als drijfmedium te gebruiken. Doordat een ejector geen gebruik maakt van draaiende delen is de slijtage van deze componenten minimaal.

Op zoek naar een oplossing voor uw toepassing?