Leidingcomponenten voor Rookgasystemen

Rookgas systemen

De uitdagingen van rookgassystemen

Waar verbranding plaatsvindt heeft men te maken met verbrandingsgassen. Waar er verwarmd wordt of waar er sprake is van restwarmte, heeft men te maken hete lucht. ‘’flue gases’’ of rookgassen is een overkoepelende term voor gassen of luchtstromen die met een lage druk in veelal grote leidingen verplaatst worden.

Waar andere vakdisciplines zich met name bezig houden met hogere drukniveaus, is het aandachtspunt in deze discipline veelal een hoge tot zeer hoge operationele temperatuur. Met temperaturen tot 1000⁰C dient er specifieke aandacht uit te gaan naar de uitzetting van staalwerk en is de selectie van de juiste materialen cruciaal.

Hanwel heeft de kennis in huis om klanten te adviseren over de beste oplossingen voor specifieke uitdagingen.

Rookgasafsluiters

Bij afsluiters voor rookgassystemen zijn drie aspecten cruciaal: materiaalselectie, afdichtingsysteem en maatwerk.

Met een temperatuur range van 50⁰C tot 1050⁰C zijn wij volledig flexibel om de juiste materiaalselectie uit te voeren voor welk systeem dan ook. Afhankelijk van de vereiste dichtheid kunnen we afsluiters leveren met metalen afdichting, zachte afdichting of sperluchtsysteem. Hiermee kunnen we voldoen aan lekrates I,II,III en VI volgens ANSI/FCI 70-2. Om 100% dichtheid te realiseren kunnen we volledige plug & play systemen leveren bestaand uit een afsluiter, ventilator, luchtegelventiel en tussenliggende piping. Ten slotte vragen rookgassystemen om flexibiliteit op het gebied van vorm (rond, rechthoekig, vierkant), design (één- of meerdere bladen) en afmetingen. WIj kunnen exact fabriceren wat uw process vereist en piping layout vereist.

Hanwel B.V. levert een diversiteit aan rookgasafsluiters; van reguleerafsluiters voor hete lucht tot sperluchtsystemen voor marine gas scrubbers. Meer informatie? Contacteer ons!

Sperluchtsystemen voor scheepvaart
Complete units

Weefselcompensatoren

Met operationele temperaturen die kunnen oplopen van 200⁰C tot 1000⁰C is uitzetting van staalwerk een gegeven om rekening mee te houden. Er moet flexibiliteit in het systeem worden ingebouwd om stress en de bijbehorende schade te voorkomen. Vanwege de veelal lage druk in het systeem zijn weefsel compensatoren een veelgebruikte oplossing voor dit probleem. De werking van deze compensator is gebaseerd op temperatuur afbouw over de verschillende weefsellagen waaruit het bestaat.

Een weefselcompensator is altijd maatwerk waarbij de compositie en het design wordt geselecteerd op basis van de maximale operationele temperatuur en de medium samenstelling. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer isolatielagen er zullen worden toegevoegd. Hanwel B.V. kan een combinatie van weefselcompensatoren en rookgasafsluiters leveren waarbij we zowel controle als flexibiliteit in het proces aanbrengen.

RVS compensatoren voor rookgassen

Doordat RVS compensatoren geschikt zijn voor een breed bereik aan temperatuur niveaus zijn ze ook uitstekend geschikt voor toepassingen met rookgassen en hete lucht.

Afhankelijk van de toepassing kunnen wij axiale, laterale en angulaire RVS compensatoren leveren, voor montage in of aan leidingen voor hete lucht en rookgassen. De beperkende factor is de afmeting/prijs combinatie, waardoor RVS compensatoren met name in kleinere rookgassystemen worden toegepast en weefselcompensatoren met name in grotere systemen. Onze specialisten adviseren u graag welke oplossing het beste is voor uw toepassing.

MWL
Glijlagers PTFE

PTFE glijlagers voor rookgassystemen

In rookgas systemen kunnen bewegingen optreden wanneer het systeem ‘’opwarmt’’ of ‘’afkoelt’’ van warme conditie naar ambiante conditie en andersom. PTFE glijlagers worden toegepast waar apparaten of leidingen met een zeer lage wrijvingskracht moeten kunnen bewegen. De PTFE glijplaten kunnen een hoge axiale belasting opnemen en hebben een wrijvingswaarde kleiner dan 0,1. De lagers bestaan uit een drager met daarin PTFE glijplaten en een gepolijst roestvaststalen tegen lager.

Onze specialisten helpen u graag verder met specifieke vragen.

Supports voor rookgassystemen

In rookgas systemen ontstaat stress in het leidingwerk door het opwarmen en afkoelen van het systeem. Afhankelijk van de aard van de bewegingen in het leidingsysteem en de piping layout kunnen er hangende of ondersteunende veersupports worden ingezet. het doel van deze supports is om de verticale bewegingen van het leidingwerk op te vangen. Hanwel biedt een compleet programma voor leidingondersteuningen voor rookgas systemen. Onze specialisten adviseren u graag over de juiste oplossing voor uw toepassing.

Supports voor rookgassystemen

Op zoek naar de juiste oplossing voor uw rookgassystemen?