PTFE belijnde appendages en PTFE belijnde leidingen

Fixed-Rotating-Spool

PTFE belijnde leidingen en belijnde appendages

Sommige stoffen zijn in staat om stalen leidingwerk en RVS leidingwerk te beschadigen door corrosievorming. Corrosie is de chemische aantasting van materialen doordat hun omgeving op ze inwerkt. Door dit proces wordt zuiver metaal omgezet in een chemisch stabieler metaaloxide. Bij zuurcorrosie reageren metalen met een zuur wat leidt tot een verzwakking en beschadiging van het metaaloppervlak.  Op termijn kan dit leiden tot een zodanige verzwakking van leidingdelen dat er lekkages optreden. Om dit te voorkomen levert Hanwel B.V.  leiding-componenten en appendages die zijn voorzien van een beschermende interne liner om zuurcorrosie te voorkomen. Wij leveren complete PTFE belijnde leidingdelen en PFA belijnde leidingdelen om systemen te beschermen.

Het transporteren en opslaan van corrosieve stoffen

Voor het transport van corrosieve stoffen leveren wij complete leidingsystemen met een PTFE of PFA belijning. De PTFE- of PFA liner met een standaard dikte van 3mm tot 9mm beschermt het staalwerk tegen zuurcorrosie. Onze systemen zijn geflensd conform DIN EN 1092-1 of ASME B16.5.

Voor deze kritieke componenten is de selectie van materialen cruciaal voor de performance van het systeem. Helaas verschilt de kwaliteit van liners tussen producenten echter significant. Om de kwaliteit van onze liner te waarborgen gebruiken wij enkel paste extruded virgin white PTFE conform ASTM D4895 en virgin PFA conform ASTM D3307. Het staalwerk heeft hiernaast ten allen tijde een Europese oorsprong. Afhankelijk van het exacte medium en de permeatiegraad kunnen wij de dikte van onze liner aanpassen om optimale bescherming te bieden.

PTFE belijnde appendages
PTFE belijnde afsluiters

Het controleren van corrosieve stoffen

Afsluiters die te maken hebben met corrosieve stoffen dienen ook voorzien te worden van een beschermende liner om beschadiging te voorkomen. Hanwel B.V. levert diverse PTFE belijnde afsluiters en PFA belijnde afsluiters zoals kogelkranen, vlinderkleppen, swing check valves, poppet check valves, plugkranen en sample valves.

Afhankelijk van de betreffende afsluiters gebruiken we een PFA liner of een PTFE liner met een minimale dikte van 3,0mm. Wij leveren PTFE belijnde afsluiters met flenzen volgens DIN EN 1092-1 (PN10/PN16/PN40) of ASME B16.5 (150 lbs., 300 lbs.). Huismaterialen zijn mogelijk in gietijzer, koolstofstaal, RVS en hoogwaardige legeringen als Duplex of Hastelloy C22.

Toebehoren voor de opslag en het transport van corrosieve stoffen

Tijdens de opslag, het transport en het controleren van corrosieve stoffen zijn diverse componenten benodigd die helpen om het proces zo veilig mogelijk te maken en te houden.

PFA belijnde kijkglazen geven een visueel beeld van de reactie die plaatsvindt in het systeem en helpen controle te houden. Schilden en veiligheidshoezen beschermen operators tegen lekkages die kunnen ontstaan bij flensverbindingen of appendages. Ventilatiesystemen assisteren door eventuele lekkage zo snel mogelijk af te voeren naar een veilig drainpunt. PTFE insteekpijpen en PTFE inserts helpen corrosie te voorkomen van kritieke elementen zoals nozzles van tanken of reactoren. PTFE belijnde filters helpen om het systeem zo schoon mogelijk te houden. Flenspakkingen helpen om lekkages bij flensverbindingen te voorkomen.

Contacteer onze specialisten voor een oplossing op maat.

Safety-Shield-12-288x300
PTFE HP-3 lateraal

Het wegnemen van stress tijdens het transport van corrosieve stoffen

Naast PTFE belijnde leidingen en PFA belijnde appendages leveren wij ook PTFE-compensatoren. Compensatoren zijn flexibele koppelstukken in leidingen voor het opnemen van bewegingen of trillingen. Denk hierbij aan het opvangen van trillingen bij een pomp of het opvangen van thermische expansie. Daarom worden ze ook vaak expansiestuk genoemd. Welflex PTFE compensatoren zijn zeer flexibel waardoor er een relatief grote beweging op een korte inbouwlengte kan worden gecompenseerd.

PTFE compensatoren hebben een excellente chemische bestendigheid. De drukbestendigheid van PTFE compensatoren neemt sterk af bij hoge temperaturen. Hanwel levert een brede range aan compensatoren zodat we voor nagenoeg elke toepassing een oplossing kunnen bieden. Neem contact op met onze specialisten voor advies op maat.

Productaanvraag

Vraag via het formulier uw product aan. Heeft u vragen over de PTFE belijnde appendages en PTFE belijnde leidingen? Dan kunt u dat ook in het formulier kwijt. Onze specialisten nemen direct contact met u op om uw behoeften te bespreken.

Looking for an adequate solution for your project